• Regisztráció

Edzések - Balatonfüred

Edzéseket vezeti:

Szántó Attila

Tízen kétéves korom óta foglalkozom harcművészetekkel első harcművészet, amivel megismerkedtem a bátrak harca azaz a Kyokushuin karate volt. Ez után megpróbálkoztam a Wing Tsun Kung-fuval ezt csak 1,5 évig gyakoroltam, mivel egy barátom biztatására bokszolni kezdtem. Később fiamat elkísértem taekwondo edzésre, természetesen nem bírtam a padon ülni az edző pedig barátként fogadott. Mindez után jött  nyolc év aikido. Mivel ezt a harcművészetet űztem a legtovább és itt sempai szintre jutottam aikidokának tartom magam, igaz folyamatosan az aikido keményebb vonala felé vonzódtam mint az aikibudo. 2013 óta foglalkozok systemával. 2014 végén az edzőnk munkahely váltás miatt külföldre ment és engem bízott meg a csapat vezetésével. 

Edzések:

Balatonfüred,

Balaton Szabadidő és Konferencia Központ

(8230 Balatonfüred Horváth M. u.)

Időpont: Hétfőn és szerdán 19.00-20.30 -ig.

Információk: Szántó Attila +36-30-789-4524

Központi edzések

 

Központi Edzőterem

 Cím:

 

Budapest XIII. kerület, Csanády u. 4/b (Bejárat a Kresz Géza u. felől.)

 

 A Westendtől 2 perc!

 

Státusz: Folyamatos felvétel

 

Edzések Időpontja:  18:00-19:30 Kedd - Csütörtök         

 

                                 17:00-18:30 Szerda - Péntek

 

 


Mi a Systema

Systema, a kegyetlen orosz harci technikák tárháza

Ami az izraelieknek a krav-maga, az az oroszoknak a systema. A stílust évszázados fejlődése után Sztálin testőrei foglalták rendszerbe, ennek ellenére az ortodox katolicizmus hatja át minden pillanatban. A stílust a letisztult, praktikus és hatásos technikák jellemzik.

A systema-t, az orosz küzdő stílust a magasfokú alkalmazkodásra tervezték.

Praktikus mozdulatai, brutális edzései és a megingathatatlan fegyelmet tanító kiképzései nem véletlenül alkotják a félelmetes orosz kommandó, a Specnaz alappilléreit.

Az edzéseken hat fontos testrészre (könyök, nyak, térd, derék, boka és váll) fókuszál a vitális pontok támadásával, a közelharccal és a kézifegyverek alkalmazásával.

A stílus nevének jelentése "rendszer", mely a rendszerezett alapelvekre épülő felépítést takarja.

A systema gyökerei a X. századig nyúlnak vissza, amikor is a szláv harcos törzsek harcmodorát rettegte a keleti és északi vidék.A technikákat a legextrémebb körülmények közt gyakorolják, hiszen alkalmazásukra sem hétköznapi helyzetekben kerül sor. A látványos mozdulatsorok helyett mindig a hatékonyságon van a hangsúly.    A stílus - keménysége ellenére - nem törekszik az ellenfél megsemmisítésére, hanem azt minél kevesebb sérüléssel igyekszik semlegesíteni. A stílusban fontos szerepet kap a harci akrobatika "földharc" amely a dobásokat, és a talajon való mozgást helyezi előtérbe. Természetesen ehhez rendkívüli lazaság és erő kell. A fizikai és mentális edzés a teljesítőképesség határára viszi el gyakorlóit, így önmagukat is "nagy mélységben" ismerik meg a katonák.

 


 

360Gym XIII Lomb Gym

 360 Lomb Gym

 

Cím: Budapest XIII. kerület, Lomb utca 34

Státusz:Kezdő Csoport

Edzések Időpontja:  20:00-21:30 Kedd - Csütörtök