• Regisztráció

Magyarországi képviseleti igazgató - Támcsu Tibor

A nevem Támcsu Tibor

Magyarországon, Budapesten születtem. Harcművészeti alapjaimat, gyermekkoromban Judóval és Kyokushinkai karatéval kezdtem Halász Károlynál. Figyelmem a sorkatonai szolgálat alatt terelődött a harcászat felé mely később a hobbimmá majd életformává alakult. A katonai szolgálatom alatt és után kipróbáltam az ejtőernyőzést és  búvárkodást is. Legfőképp biztonsági cégnél dolgoztam mint fegyveres pénzszállító, vagy személyi testőr. Munkám alatt sok dolgot tapasztaltam és hiányoltam, amit önmagában az eddigi tapasztalatok alapján nem tudtam kiegészíteni. Közben sok stílussal próbálkoztam, de végül a Krav Maga volt az, ami elindított egy reálisabb önvédelem felé, és megalapozta a jelenlegi tudásomat. A Krav Maga alapokat Tóth László Oktatótól tanultam, aki a Magyarországi Krav Maga alapítók jeles tagja. Ez alatt az időszak alatt több szakmai képzésen vettem részt Lengyelországban. A Krav Maga-t majdnem 3 éven keresztül oktattam mint segédedző illetve oktató. Igazi áttörést a Kyusho Jitsu (nyomáspontok támadása) hozott, aminek segítségével minden tudásom és technikám értelmet nyert, és letisztult. Mesterem Szénási Zsolt (7dan Ryukyu Kempo) nagyon sokban emelte mozgásom és a technikáim minőségét. Mélyebben megértettem a nyomás vagy vitalpontok használatának fontosságát és az emberi test megismerésének jelentőségét az önvédelmi rendszerekben. Saját rendszert hoztam létre (TacOpCombat néven)ami egy letisztult katonai önvédelmi stílus. Találkozásom Sifu Juhász Zoltánnal elindított a kés illetve bot használat felé, ahol több diplomát is szereztem. Sikeres vizsgát tettem a Hock Hockheim féle késharc rendszerben, amit a mai napig is használnak az USA-ban több elit egységnél is. Ezek a rendszerek inspiráltak arra, hogy egy összerendezett, taktikailag megfelelő reális katonai rendszert keressek, és 2012-ben a Specnaz által hasznát Systema Siberian Cossack stílus honosítsuk Magyarországon. Több külföldi képzés alkalmával megismerkedtem jelenlegi oktatómmal, Denis Ryauzov mesterrel, aki 13 éven át szolgált a Specnaz kötelékein belül mint kiképző és aktív állományú katona. Tapasztalatai és oktatási rendszere nagy mértékben segítette a hazai munkámat, ezért 2013-ban csatlakoztunk az International Security Holding Wolf iskolához, és oktatni kezdtük itthon is a Specpodgotovkát.

Elért minősítések:

- Kyusho Jitsu 4 szintű oktató

- Kyusho Combat Application 1DAN.

- W. Hoch Hochheim Level 6. Késharc Oktató

- A hazai Systema egyik honosítója

- A Specpodgotovka katonai felkészítő iskola képviselője és vezető oktatója

2013-ban megkaptuk a képviseleti jogot és egy katonai és testőr képző iskola megnyitásához szükséges licencet a moszkvai központú International Security Holding Wolf szervezettől. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------