Ön itt van: HomeCentra VolkCentra Volk A rendszer

Position Content2

This is the Content2 module position, using the _hot module class suffix.

Centra Volk mint közelharc rendszer

Mit is oktat a  a Centra Volk?

A Centra Volk rendszere egy speciális katonai alapokra épülő önvédelmi rendszer, mely speciális túlélési és harci taktikákat tartalmaz.

             

A rendszert a mai orosz speciális alakulatoknál is oktatják ahol fontos a magas stressz melletti végrehajthatóság, figyelembe véve a maximális hatékonyságot. A rendszer elvekre épít kerülve a formagyakorlatokat és az előre kialakított megoldásokat. A technikáit a magas szintű alkalmazkodásra (improvizatív képességre) tervezték. A Centra Volk rendszere még viszonylag új keletű irányzat hazánkban és csak nemrég kezdett nemzetközi szinten is egyre ismertebbé válni. A rendszert  Oroszország neves polgári, rendőri és katonai szolgálatainál is oktatják.

Folyamatos fejlődésének és hatékonyságának köszönhetően jelenleg is az orosz Specnaz-alakulatok (Különleges Rendeltetésű Erők) kiképzési módszereinek alapjait adja.
Praktikus mozdulatai, brutális edzései és a megingathatatlan fegyelmet tanító kiképzései nem véletlenül alkotják a félelmetes orosz kommandó, a Specnaz alappilléreit.

A katonai alkalmazás ellenére a rendszer hátterét meglepő módon a maximális szintre emelt koordináció, test tudat, és a spirituális törvények adják.
A technikákat a legextrémebb körülmények közt gyakorolják, hiszen alkalmazásukra sem hétköznapi helyzetekben kerül sor. A látványos mozdulatsorok helyett mindig a hatékonyságon van a hangsúly.
A stílus jellemzője a gyors, hatékony megoldások, és a konfrontáció gyors lezárása a hely és jogi környezet figyelembe vételével.
Természetesen ehhez rendkívüli lazaság és erő kell. A fizikai és mentális edzés a teljesítőképesség határára viszi el gyakorlóit, így önmagukat is "nagy mélységben" ismerik meg a katonák. A stílusban a gyalogsági közelharc fegyverek alkalmazását és az ellenük való védekezést is elsajátítják a tanulók, így hatékonyan forgatják a kést, pisztolyt, és egyéb fegyvereket is. 

A rendszer kiegészítő része a Specfitness tréning mely az egyedülálló mozgást tartalmazó, sajátos mozdulatsoraihoz tartozó izom, ízületi koordinációt és testtudatot építi fel. 

Másodlagos célja hivatásos egységeknél a fegyverekkel való mozgás előkészítésé, és a talajon végzett önvédelmi elemekhez szükséges erőnlét kialakítása, tekintettel a felszerelések súlyára és terjedelmére.